Scroll

Blog

Op weg naar 2030: BATO’s Toewijding aan de Sustainable Development Goals

Duurzaam ondernemen bij BATO omvat een holistische aanpak, waarbij we streven naar een balans tussen sociale, ecologische en economische aspecten (people, planet, profit). Elk element binnen ons bedrijf draagt bij aan dit verhaal en zet extra stappen om ons te helpen groeien op een duurzame manier.

In 2015 formuleerde de Verenigde Naties 17 Sustainable Development Goals (SDG’s) die tegen 2030 moeten worden bereikt. Bij BATO vormen deze duurzame ontwikkelingsdoelstellingen de basis van ons actieplan en streven we zo naar een duurzame toekomst.

Een fietssnelweg vlak bij huis?

Dat kan! Project Ten Broek belichaamt onze visie op natuur inclusief bouwen en duurzame stedelijke ontwikkeling.

Een opvallend aspect van dit project is de nabijheid van een fietssnelweg, die directe en gemakkelijke toegang biedt tot de bruisende hoofdstad Brussel. Dankzij deze fietssnelweg kunnen bewoners binnen een kwartier per fiets Brussel binnenfietsen, waardoor niet alleen de mobiliteit wordt bevorderd, maar ook de levenskwaliteit en het welzijn van de gemeenschap worden verbeterd.

Dit illustreert hoe BATO actief bijdraagt aan de totstandkoming van duurzame en toegankelijke woonomgevingen voor iedereen. 

Bloeiende initiatieven voor meer biodiversiteit

Ongetwijfeld dé grootste troef van Den Tuin Van Aalst, een nieuwbouwproject met 15 appartementen en een handelsruimte, is de grote collectieve tuin midden in de stad Aalst. De aanwezigheid van verschillende soorten struiken, bomen, bloemen en waterpartijen zorgen voor een biodiversiteitsboost en voor een gezonde leefomgeving. In de zomer is het heerlijk vertoeven op het zonneterras of in de schaduw van de bomen.

In Den Tuin Van Aalst vertoef je in een oase van rust !

Autoluw, maar toch bereikbaar

De woningen in project Waterjuffer te Dilbeek en Steenbakkerij te Geraardsbergen zijn rustig gelegen in een doodlopende verkaveling. Een ideaal vertrekpunt voor een wandeling of fietstocht in de natuur maar tegelijk de perfecte uitvalsbasis voor woon-werkverkeer naar grootsteden.

Vanuit het project Den Tuin Van Aalst ben je op wandelafstand van de Aalsterse Grote Markt terwijl openbaar vervoer vlakbij is en de opritten naar autosnelwegen richting Gent en Brussel op een boogscheut liggen. Een thuishaven voor mensen die willen genieten van beide werelden.

Bij deze projecten domineert het groen en heeft de auto slechts een bijrol. Toch is de auto voor veel mensen niet meer weg te denken en daarom worden steeds een ruime hoeveelheid parkeerplaatsen voorzien bij onze woningen en appartementen. Steeds meer mensen rijden met een elektrische wagen of zullen binnenkort overschakelen. Al onze woningen en appartementen zijn nu al op voorbereid op de installatie van laadpalen.