Scroll

Investeren in vastgoed

Investeren in vastgoed

Investeren in vastgoed blijft nog een steeds een zeer interessante manier om de waarde van uw geld te behouden en om uw inkomsten, zoals pensioen, op te krikken. Investeren in vastgoed is en blijft nog steeds één van de veiligste en meest rendabele beleggingen die er bestaan.Wij geven u graag enkele redenen mee waarom investeren in vastgoed zo interessant is:

1. Zekerheid

Investeren in vastgoed is investeren in zekerheid! Immers de aankoop van een appartement zorgt voor een stabiele investering die niet kan verdwijnen en letterlijk staat als een huis. 

Die tastbare investering biedt nog een bijkomende zekerheid: behoud van waarde.

2. spaargeld echt renderen!

De intrest op een spaarboekje staat historisch laag. Deze intrest is zelf onvoldoende om de stijging van de levensduurte te compenseren (=inflatie), waardoor uw spaargeld elke dag minder waard  is. Een interessantere manier om maandelijks passieve inkomsten te bekomen is beleggen in vastgoed. U hoeft weinig te doen om maandelijks huurinkomsten te ontvangen.

3. Goedkoop lenen

 Lenen is nog nooit zo interessant geweest door de zeer lage rente. Geniet van het hefboomeffect waarbij de opbrengst hoger is dan de kost van de lening. Investeren in vastgoed was nog nooit zo gemakkelijk.

4. Pensioens-opbouw

Reken niet (alleen) op de overheid voor uw pensioen. Zorg zelf voor een zeker pensioen door vastgoed aan te kopen. De huurinkomsten zorgen er voor dat je op uw oude dag niet hoeft in te leveren aan levenskwaliteit. Dankzij vastgoed geniet u zowel nu als later van stabiele inkomsten.

5. Dubbel rendement

Een investering in vastgoed rendeert dubbel. U ontvangt niet alleen maandelijkse inkomsten dankzij verhuur maar ook winst bij een latere verkoop. Zekere huurinkomsten én zicht op meerwaarde dus.

6. veel vraag naar vastgoed

Er zal altijd vraag zijn naar vastgoed en die vraag neemt zelfs nog toe met de bevolkingsgroei. Het aanbod van nieuwe kwalitatieve nieuwbouw appartementen is dalend, ten gevolge van de bouwpauze en de steeds strengere stedenbouwkundige eisen, in vele gemeenten en steden.  De vraag wordt dus groter dan het aanbod. Een gegarandeerde vraag zorgt voor een zekere investering.

7. Successie-planning

Investeren in vastgoed is een manier om de successierechten of erfbelasting voor uw erfgenamen zo veel als mogelijk te beperken. Bijvoorbeeld via de techniek van een gedeelde aankoop met uw kinderen: u koopt het vruchtgebruik en zij de eigendom (met geld dat u hen schonk). Samen met de notaris staan wij u daar graag in bij.

Contacteer onze adviseurs

Laat u begeleiden