Scroll

BATO bouwt met duurzame bouwmaterialen, op een duurzame manier !!!

Het produceren en verwerken van bouwmaterialen draagt een zekere impact op het milieu met zich mee. Ons ontwerpteam gaat steeds actief op zoek naar geschikte bouwmaterialen die een zo klein mogelijke impact hebben op het milieu. Daarbij spelen ook de afvalproductie en recyclagemogelijkheden een grote rol. Zo wordt tegenwoordig steeds vaker gekozen voor duurzame EPS-isolatieparels in plaats van het traditionele PUR-schuim. Deze leveren vergelijkbare prestaties op vlak van thermische en akoestische isolatie, stoten geen schadelijke stoffen uit bij het produceren en plaatsen, en hebben een betere brandbestendigheid dan PUR (denk maar aan de brand in de Grenfelltoren in Londen, 2017)

Onze arbeiders worden permanent bijgeschoold om met de nieuwste bouwmaterialen en bouwtechnieken aan te slag te kunnen. Dit doen ze met de grootste zorg voor de luchtdichtheid van de gebouwschil en het vermijden van koudebruggen, wat zorgt voor een optimaal wooncomfort.

Sinds 2022 wordt op onze werven 100 % groene stroom geleverd. Het bouwen van uw droomwoning gebeurt dus niet enkel met milieuvriendelijke bouwmaterialen, maar ook met groene energie.