Scroll

Blog

In de Karel Keymolenstraat zijn de bouwwerken van het woonproject Kwintus gestart. Het project Kwintus sluit perfect aan bij de Lennikse dorpskern. Op woensdag 8 mei lanceert BATO de verkoop in haar kantoren te Schepdaal.

“Te midden van de dorpskern creëren wij een woongelegenheid waar de nadruk ligt op luxueus wonen. De grote gemeenschappelijke tuin zorgt voor een oase van rust.  Kwintus bestaat uit twee woonblokken met samen 25 appartementen. Blok B bevat 13 appartementen en wordt als eerste opgetrokken. Daarna volgt de bouw van Blok A, die zal bestaan uit 12 appartementen, waaronder 4 duplexen.  Er komen individuele garages en autostaanplaatsen die met een lift bereikbaar zijn”, vertelt Tom Spapens van Bato.

Thuiskomen in Lennik

Kwintus wordt een uniek project waar de klanten op de eerste plaats komen. De appartementen hebben een centrale ligging te midden van de dorpskern, vlakbij openbaar vervoer, winkels, sportcentrum, cafés en restaurants.

Energiezuinig bouwen

Project Kwintus zet maximaal in op duurzaam en energiezuinig bouwen. “Vanaf 2021 worden deze principes standaard in Vlaanderen, maar wij engageren ons om hier nu al maximaal naar te streven. Zo wordt elk appartement uitgerust met een individuele zonnepaneelinstallatie. Hierdoor wordt dan ook het jaarlijks energieverbruik tot een minimum beperkt. Een laag E-peil kan ook een fiscaal voordeel hebben”, weet Kevin Spapens.

BATO

Bato is sinds 1996 actief in de bouwsector. Gegroeid vanuit een algemene bouwonderneming met kleinschalige appartementsbouw, woningbouw en renovatie behoort Bato na meer dan 20 jaar tot één van de meest toonaangevende bouwbedrijven in het ruimere Pajottenland. Het bedrijf wordt  geleid door Tom Spapens, Kevin Spapens en Dirk Evenepoel.

Inkerning versus betonstop

“Nog niet zo lang geleden merkte Confederatie Bouw de firma Bato op als toonbeeld voor kwalitatief volle verdichting van dorpskernen.  Ze namen hiervoor als voorbeeld het project Woonerf Marktweggel te Schepdaal dat onlangs werd opgeleverd.  Een nieuw dorpsdeel dat binnen de kern van Schepdaal werd gebouwd met respect voor zijn omgeving.

“BATO wil in de toekomst gelijkaardige projecten blijven ontwikkelen en dit in een uitgesproken overleg met de lokale overheden”, aldus Dirk Evenepoel van Bato.