Scroll

Blog

Is het nog een goed idee om vandaag nieuwbouw te kopen? 

Wij zeggen, JA!

Als je een stabiel inkomen hebt en de mogelijkheid hebt om vandaag te kopen, twijfel niet langer!

  • Omdat er geen daling van de vastgoedprijzen verwacht wordt, ben je nog altijd beter af met zo vroeg mogelijk te kopen. Zo profiteer je van een lagere aankoopprijs en groeit je investering langer aan. 
  • De rentebegint te stijgen, maar is nog altijd laag. Als je vandaag al gaat onderhandelen met je bank, kan je een verdere stijging voor zijn.
  • De alternatieven zijn niet erg aantrekkelijk. De huurprijzen zijn de afgelopen jaren alstevig gestegen,tot gemiddeld 1250 euro per maand voor een woning. Het ziet er naar uit dat de huurmarkt in de toekomst alleen zal vergroten.
  • Inflatie speelt in je voordeel als je een lening met vaste rentevoet hebt. Je maandelijkse aflossing blijft immers hetzelfde, terwijl de echte waarde van dat bedrag daalt. Het loon van de meeste Belgen werd automatisch geïndexeerd, dus als dat bij jou ook zo was daalde de last van je lening in vergelijking met je totale inkomen. Omgekeerd is het zo dat, hoe langer je wacht, hoe meer je koopkracht door de inflatie daalt. Met hetzelfde budget zal je in de toekomst dus een kleiner huis kunnen kopen.
  • Bouwgrond wordt alleen maar schaarser. België gaat niet plots magisch groter worden en groene gebieden worden terecht veel beter beschermd. Ook daar verwachten we dus dat de prijs nog stevig de lucht in zal gaan de komende jaren. 
  • De BTW-verlaging voor sloop en heropbouw 6% loopt door tot eind 2023. Er is geen garantie dat dit na 2023 blijft gelden en je huis moet ook effectief gebouwd worden voor eind 2023.

 

Conclusie:  Twijfel niet langer en profiteer NU nog van de 6% BTW verlaging!

Ontdek onze projecten Roesbeke en De Egelantier!