Scroll

Blog

Bespaar duizenden euro’s op je nieuwe woning!

Sinds 1 januari 2021 geldt een tijdelijke uitbreiding van het verlaagd btw-tarief van 6% voor afbraak en heropbouw. Deze relancemaatregel uit de coronaperiode is verlengd tot eind 2023.

Wat is er beslist?

Oorspronkelijk zou deze maatregel eind 2022 aflopen, maar deze is verlengd tot eind 2023. Na deze datum wordt de voordelige regeling stopgezet voor bouwpromotoren. Echter, tot 31 december 2024 is er een overgangsregeling voorzien.

De voorwaarde voor deze overgangsregeling is dat alle werkzaamheden gefactureerd moeten zijn vóór eind 2024 en dat de omgevingsvergunning voor de heropbouw van de woning vóór 1 juli 2023 werd ingediend.

Voor wie geldt het verlaagd tarief?

  • De afbraak en heropbouw moeten plaatsvinden op dezelfde locatie.
  • De nieuwe woning of het nieuwe appartement moet je enige woonplaats zijn, waarbij je geen andere eigendommen mag bezitten.
  • Je komt in aanmerking als eigenaar, bezitter, erfpachter, vruchtgebruiker of opstalhouder. Naakte eigenaars, die eigenaar zijn maar er niet wonen, betalen wel 21% btw.
  • Je moet minstens 5 jaar in de woning blijven wonen en het moet gedurende die tijd je enige woonplaats zijn.
  • Een bewoonbare oppervlakte van maximum 200 m², ongeacht het type van woning.

BATO’s nieuwbouwprojecten met 6%-tarief

Goed nieuws voor wie een woning of appartement overweegt in een van de nieuwbouwprojecten van BATO. Deze komen namelijk in aanmerking voor het verlaagde btw-tarief van 6%.

Maar wacht niet te lang met beslissen, want dit voordeel is tijdelijk!

Wil je meer weten over de voorwaarden? Neem geheel vrijblijvend contact op met ons verkoopteam!