Scroll

Blog

Waarom kiezen voor nieuwbouw?

Het mag dan wel als een open deur klinken, maar laten we eerlijk zijn: het grootste voordeel van een nieuwe woning is dat het nieuw is.
Een nieuwbouwwoning biedt een reeks voordelen die zowel de kwaliteit van het huis als jouw persoonlijke wensen ten goede komen.

Laten we eens duiken in waarom nieuwbouw de overhand kan hebben op een bestaande woning:

Materialen volgens de Nieuwste Normen

Bij nieuwbouw kun je erop vertrouwen dat de materialen waarmee je nieuwe woning gebouwd is voldoet aan de recentste normen. Dit resulteert niet alleen in een energiezuinige woning (daar komen we zo op terug), maar ook in een kwaliteitsvolle woning die voldoet aan moderne standaarden.

Maatwerk

Het eindresultaat van jouw nieuwe woning bepaal je volledig zelf!  Indeling van de kamers, vloeren, deuren, keukenontwerp, en badkamerinrichting –allemaal naar eigen smaak en wensen.
Dit maatwerk is bij een bestaande woning vaak een uitdaging, aangezien je dan rekening moet houden met de keuzes van vorige bewoners.

Financiële Voordelen

Nieuwbouw is gemiddeld duurder, maar dit lijkt te veranderen. Een nieuwe woning wordt vaak efficiënter gebouwd, waardoor je in verhouding minder grond nodig hebt om comfortabel te wonen.

Geduld Wordt Beloond

Ja, bij nieuwbouw moet je een beetje geduld uitoefenen. Je zult elders moeten wonen tijdens de bouwperiode, maar je geduld wordt beloond met een woning die volledig aan jouw wensen voldoet, zonder directe herstelkosten in de eerste jaren.

Garantie en Bescherming

Kopers van nieuwbouw genieten van bescherming tegen herstelkosten dankzij de 10-jarige aansprakelijkheid en de Wet-Breyne.
Deze wet beschermt de koper, waarbij duidelijke contractbepalingen en garanties worden afgedwongen.

Energiezuinigheid

Slechts 2% van de bestaande woningen voldoet aan de energiedoelstellingen voor 2050!
Nieuwbouw wordt standaard gebouwd met de nieuwste duurzame technologieën, wat resulteert in minder verbruik en lagere kosten.

Investering

Een nieuwbouwwoning is een  waardevolle investering! De ligging, leeftijd en energieprestaties spelen een cruciale rol bij het bepalen van de verkoopprijs.

Conclusie

Als we alles in overweging nemen, komt nieuwbouw als winnaar uit de bus.
Een energiezuinige woning die beter beschermd is en waarvan je de inrichting naar eigen wens kunt aanpassen.

Ontdek vandaag nog onze nieuwbouwprojecten in de buurt!
Neem de tijd om te beslissen; het is tenslotte jouw droomhuis! 🏡✨😉